KLASSIEKER

COTE DE BOEUF

Cote de Boeuf is één van de meest geliefde klassiekers en wij begrijpen wel waarom. Het is een prachtig stuk vlees dat eenvoudig te bereiden is en bovendien weinig tijd vraagt. Liefde, aandacht en een bestelling bij Van Roessel volstaan… want voor deze klassieker selecteert branche erkende meesterslager Dennis van Dun lendes van zorgvuldig gemeste en goedgehouden runderen van diverse rassen. Fijn en voortreffelijk zacht van smaak!

TIMING

Voorbereiding: 3 uur vooraf (slechts enkele minuutjes)
Oventijd: 2 uur*
Bereidingstijd: 10 minuten

1.

BELANGRIJK

Haal het vlees 1 uur voordat u start met de voorbereidingen uit de koeling én uit de verpakking. Laat het vlees onverpakt bij kamertemperatuur rusten.

STAP VOOR STAP DE PERFECTE BEREIDING

  1. Verwarm de heteluchtoven op een lage temperatuur: 50°C.
  2. Leg de Cote de Boeuf gedurende twee uur* in de heteluchtoven. Let op: u hoeft niets aan het vlees toe te voegen.
  3. Haal het vlees uit de oven en bestrooi het met grof zeezout en vers gemalen peper. Besprenkel het met een beetje olijfolie van goede kwaliteit en masseer het licht in.
  4. Verhit een goede koekenpan en smelt boter, margarine of ganzenvet of verhit een scheut goede olijfolie (aan u de keuze!).
  5. Bak het vlees kort aan beide zijden op hoog vuur voor een smakelijke korst. Gebruik een vleestang om het vlees om te draaien. 7. Haal het vlees uit de pan en snijd het in mooie, dunne plakjes. Bestrooi het vlees nogmaals licht met grof zeezout en serveer het direct.

*uitgaande van een stuk à 800 gram, goed voor 4 personen. Heeft u een groter stuk vlees, dan moet het vlees wat langer in de oven.

2.

3.

4.

5.

VARIATIETIP

Wilt u het vlees een mooi grillmotief geven, grill de Cote de Boeuf dan niet in de koekenpan, maar op de barbecue. Ook hiervoor geldt: kort, op hoog vuur. Maak er een speciale culinaire barbecue van!

WIJNSUGGESTIE

De perfecte begeleider van Cote de Boeuf is onze speciale selectie: Château Puybarbe. Deze rode wijn is door Wijnhandel Van Iersel in Waspik opgevoed in eikenhouten vaten. De fluweelzachte smaak van amarenekersen, bramen en ander rood fruit wentelt zich rond het vlees. Een kleine vanilletoets maakt het geheel nog rijker.

SERVEERTIPS

Presenteer de Cote de Boeuf in de meest pure vorm: op een houten snijplank.

Uiteraard wilt u er mooie bijgerechten bij serveren. Kies bijvoorbeeld huisgemaakte aardappelgratin of verse frieten en een frisse groene salade. Graag een saus erbij?

Dan bevelen we graag onze huisgemaakte rodewijn-sjalottensaus, peper-roomsaus of Bearnaisesaus aan.