KLASSIEKER

GEVULDE KALFSROLLADE

Onze kalfsrollade is rijk gevuld met kalfsgehakt, pistachenootjes en een subtiele melange van verse kruiden. Het kalfsvlees is heerlijk mals, met een luxe smaak. Een prachtig gerecht dat u in enkele stappen eenvoudig bereidt! Het gewicht van de rollade is circa 1000 gram, goed voor 4 tot 6 personen.

TIMING

Voorbereidingstijd: totaal 3 uur
Kort aanbraden: circa 4 minuten
Oven: circa 75 minuten

BENODIGDHEDEN

 • gevulde kalfsrollade (± 1000 gram)
 • bakboter
 • aluminiumfolie
 • kernthermometer
 • ovenbestendig schaaltje/bakje

1.

BELANGRIJK

Haal de rollade 1 tot 1,5 uur voordat u start met de voorbereidingen uit de koeling én uit de verpakking. Laat het vlees onverpakt bij kamertemperatuur rusten.

STAP VOOR STAP DE PERFECTE BEREIDING

 1. Verwarm de oven voor op 140°C. Kruid ondertussen de rollade licht met peper en zout.
 2. Verwarm de bakboter op hoog vuur in de koekenpan en schroei het vlees hierin dicht (2 – 3 minuten).
 3. Leg de rollade vervolgens in de voorverwarmde oven van 140°C* gedurende 75 minuten. U kunt in de tussentijd eventueel andere voorbereidingen treffen.
 4. Het vlees dient een kerntemperatuur te hebben van 68 – 70°C. Dit meet u met een speciale vleesthermometer (verkrijgbaar in onze winkel).
 5. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 tot 15 minuten rusten.
 6. Verwijder de touwtjes en snijd vervolgens de rollade met een scherp mes in plakken. Serveer de rollade aan tafel met een passende saus en ontvang de complimenten.

*Leg de rollade los op een rooster met eronder een ovenbestendig schaaltje. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming.

2.

3/4.

5.

6.

FEESTELIJKE SAUZEN & BIJGERECHTEN

De gevulde kalfsrollade vervult de hoofdrol, maar is pas compleet met een mooie saus en culinaire bijgerechten. Onze suggesties: Forestièresaus of truffel-portjus. Deze (warme) sauzen zijn afkomstig uit eigen keuken. Als bijgerechten adviseren we u spruitjes, haricots verts, stoofpeertjes en onze overheerlijke winterse pasta: penne pasta met oesterzwammen, shiitake, kastanje- en witte champignons en gebakken ham in cognacsaus.

WIJNSUGGESTIE

Kalfsvlees is wat lichter en zachter van smaak dan rund. Daarom adviseren we u een wat lichtere wijn te serveren. Bij deze gevulde kalfsrollade is Roccamora een voortreffelijke begeleider. Deze mooie rode wijn uit het Italiaanse Puglia (DOC, Nardo) is gemaakt van het druivenras negroamaro (100%). Een lekkere, levendige wijn, met veel tonen van zwarte bessen, rode bessen en bosbessen. Liefhebber van witte wijn of een rosé? Ook dat past uitstekend bij kalfsvlees.