KLASSIEKER

STEAK TARTARE

Met steak tartare zet u in slechts enkele stappen een fantastisch gerecht op tafel. Deze steak tartare is een compleet verzorgd pakket voor 2 personen. De basis is grof gesneden rundvlees van onze vertrouwde kwaliteit, waarvoor onze vakslagers de beste delen selecteren.

1.

STAP 1

Belangrijk: haal de tartaar 30 minuten voordat u het gerecht wilt opmaken uit de koeling en uit de verpakking. Laat het onverpakt op kamertemperatuur komen.

STAP 2

Meng de tartaar met de aanmaak (potje A) tot het goed verdeeld is (1 zakje is voor 2 personen).

2.

3.

STAP 3

Verdeel de tartaar over twee borden, leg het in een mooie vorm op de borden. Bestrooi naar wens met wat extra versgemalen peper.

STAP 4

Garneer de steak tartare met tafelzuur: snijd de Amsterdamse ui en de cornichon doormidden. Leg er 2 kappertjes en 2 stukjes gepekelde ui bij. Completeer het gerecht met toefjes truffelmayonaise.

4.

EEN FEESTJE
VOOR HET OOG
SMAKELIJK

Tips

  • Met een garneerring kunt u de steak tartare prachtig opmaken. Zo’n ring is een handig keukenhulpje: voor een mooi gebakken ei, het opmaken van een portie rijst of om
    (pasta)deeg uit te steken.
  • Zet voor de liefhebbers van truffelmayonaise een extra bakje op tafel, zodat ze naar eigen smaak wat extra’s kunnen toevoegen.
  • Steak tartare heeft eigenlijk niets nodig, maar u kunt er eventueel wat toast, eidooier of een gepocheerd kwartelei bij serveren.
Het team van Van Roessel wenst u een fantastisch culinair diner!