KERST

LUXE VLEES

SPECIALITEITEN VAN DE MEESTERSLAGER

Mooi vlees verdient een hoofdrol tijdens het kerstdiner. Branche erkende meesterslager Dennis van Dun maakt de mooiste selectie voor een culinair thuisdiner. Bekijk ons uitgebreide aanbod rundvlees, dry aged specialiteiten, kalfsvlees, lam, kalkoen, kip, wild en varkensvlees. Ook voor een gezellige gourmet- of fondue-avond stellen we de lekkerste schalen voor u samen.

SUCCESRECEPT
GOURMET

GOURMET & FONDUE

Uitgebreid tafelen en slow cooking, zonder zelf uren in de keuken door te brengen? Dan kiest u natuurlijk voor een gezellig avondje gourmet, fondue of steengrill. Met al die heerlijke soorten vlees, sausjes en bijgerechten is het meteen een groot feest op tafel. Dat wordt genieten!

DRY AGED SPECIALITEITEN

Cote de Boeuf dry agedmin. 800 g.Meesterlijke steak, zonder botBereidingsadvies >
Cote a l’os dry agedmin. 700 g.De kotelet van het rund
Entrecote dry agedmin. 400 g.Een steak van de rugfilet
Sukadesteak (flat iron) dry agedmin. 400 g.Sukade gerijpt op het schouderblad. Grillen als biefstuk
Zin om het kerstdiner eens een compléét andere invulling te geven? Kies dan voor een sfeervolle winter-BBQ. Met uiteraard een groot stuk vlees in de hoofdrol. Ziet u het al voor zich: een prachtige deken van sneeuw terwijl u met een glas warme glühwein geniet van de heerlijke geuren die de barbecue prijsgeeft?

MEESTERSELECTIE
DRY AGED

HET MOOISTE
RUNDVLEES

RUNDVLEES

Runderhaas/Tournedos De lekkerste van de Langstraat!Bereidingsadvies >
Kogelbiefstuk Botermals en smaakvolBereidingsadvies >
Biefstuk Tagliata± 375 g.Mooie biefstuk voor 2 personen compleet met rucola, parmezaan en balsalmicoBereidingsadvies >
Diamanthaas± 600 g.Het malse ‘haasje’ uit de schouder
Beeftips black garlic± 500 g.Malse biefstukpuntjes in een zachte marinade van gefermenteerde knoflook. Met gratis bakje saus
Staartstukmin. 500 g.Door de rijping een boterzachte rosbief met een randje vet
Bavettemin. 500 g.Biefstuk met bite, prachtig voor de winter-BBQ of om in de pan te bakken
Dik stuk van de nek Mager draadjesvlees
Rosbiefrollademin. 750 g. Om rosé te garen
Stoofrollademin. 750 g.Om te stoven
Ribeye Nieuw-Zeeland± 350 g.

KALFSVLEES

Gevulde kalfsrollade± 1000 g.Met een vulling van kalfsgehakt, pistachenootjes en diverse kruidenBereidingsadvies >
Cote de veaumin. 500 g.Kalfskotelet, speciale selectie voor de BBQ
Kalfsentrecotemin. 250 g.Met een mooi randje vet
Kalfsoester Of kalfsfricandeau als groot stuk
Italiaanse kalfsroerbak Malse kleine kalfsschnitzeltjes gemarineerd op Italiaanse wijze

BURGERS

Dry aged burger150 g.Pure burger van gerijpt rundvlees
Hugo hamburger150 g.Klassieker van rund- en kalfsvlees
DoB burger Chipotle150 g.Van Duke of Berkshirevarken met een vleugje gerookte peper

DELICATE
SMAKEN

BIJZONDER
FEESTELIJK

WILD

Hertenrugfilet± 150 g.
Hertenhaas± 400 g.
Hertenpoulet/stoofvleespakje ± 500 g.Voor al uw mooie wildstoofschotels
Hazenbout± 350 g.
Helvoirtse eendenborstfilet tam± 300 g.
Tamme konijnenbouten± 300 g.

LAMSVLEES

Lamshaas± 60 g.Boterzacht, Provençaals gemarineerd
Lamsrack± 40 g.Gemarineerd met een zachte Griekse marinade
Lamsboutrollade± 1500 g.

KALKOEN

Babykalkoen± 3 kg.
Kalkoen± 5 kg.
Kalkoenrollade± 700 g.Malse kalkoenrollade van dijenvlees, heerlijk gekruid
Kalkoendijen± 1000 g. p.st.

KIP LABEL ROUGE***

Hoevekip heel (Poulet Des Landes) Label Rouge * * *± 1600 g.De ‘echte’ boerenscharrelkip
Kipfilet met vel (Poulet Des Landes) Label Rouge * * *per 2 stuksDe ‘echte’ boerenscharrelkipfilet

Wist u dat...

...we al meer dan 25 jaar samenwerken met poeliersbedrijf Van Berkel in Loon op Zand? In nauw overleg met onze slagers koos Van Berkel voor Gildehoen, een sterk Hollands ras. Eigenaren Hans en Ellen van Berkel brengen de kippen in alle rust groot. In hun prachtige, hypermoderne stallen hebben de kippen echt alle ruimte om te scharrelen en te spelen. De rust en aandacht vormen de basis voor smaakvol vlees dat de Van Roessel-garantie met recht verdient.

KERST
KLASSIEKERS

EXCLUSIEF
VARKENSVLEES

THE DUKE OF BERKSHIRE

Entrecote DoB± 150 g.Gerijpte lende, met een mooi randje vet
Pork rack dry aged DoB± 200 g.Ribeye met been, gerijpt in onze glazen koelcel
Braadstuk DoB± 500 g.Ovenklaar braadstukje. 25 minuten op 180°C
Buikspek DoB Heerlijk voor de winter-BBQ
Procureur DoB Nek zonder been
Van oorsprong is DoB een Engels varkensras dat wat in de vergetelheid was geraakt. De Brabantse dierenarts Kees Scheepens brengt het ras nu met veel zorg groot. Voor de vleeskenners en -liefhebbers: In Japan heet dit Kurobuta: dit is het exclusieve ‘Wagyuvlees’ onder de varkens! Het vlees heeft een mooie marmering van het vet, is heerlijk sappig en heeft een zeer delicate smaak. Een culinaire specialiteit!

VARKENSVLEES

Herfsthaasjebakje voor 2 personenOvenklare varkenshaasmedaillons in rodewijnsaus met champignons en roomkaas
Varkensfiletrollademin. 1000 g.Mager
Varkensrollademin. 1000 g.Licht doorregen
Mini beenhammetje± 1000 g.Voorgegaard
Varkenshaas

WARME SAUZEN

Cantharellen-truffelsausbakje 200 g.Heerlijk bij kalfsoester, runderhaas en hertenbiefstuk
Rodeportsausbakje 200 g.Heerlijk bij kalfsrollade en hertenbiefstuk
Forestièresausbakje 200 g.Heerlijk bij wild, biefstuk, gevogelte en varkenshaas
Kreeftensausbakje 200 g.Heerlijk bij diverse vissoorten, kalfsvlees en pastagerechten
Rodewijnsjalottensausbakje 200 g.Heerlijk bij kalfsrollade, biefstuk en tamme eendenborst
Truffel-portjusbakje 200 g.Heerlijk bij gevulde kalfsrollade, tournedos en wildsoorten
Peper-roomsausbakje 200 g.Heerlijk bij Cote de boeuf en biefstuksoorten
Bearnaisesausbakje 200 g.Klassieke saus bij tournedos en dry aged vlees
Champignon-roomsausbakje 200 g.Heerlijk bij varkenshaas en kalfsoester
Jus de veau / kalfsfondbakje 200 g.Huisgemaakt, dé basis voor uw zelfgemaakte saus

KOUDE SAUZEN

Truffelmayonaisebakje 150 g.
Aiolibakje 150 g.
Knoflooksausbakje 150 g.
Spareribsausbakje 150 g.
Kerriesausbakje 150 g.
Wereldsausbakje 150 g.
Duizendeilandensausbakje 150 g.
Hamburgersausbakje 150 g.
Kruidenboterbakje 150 g.